Solsikker

Australia er i areal, verdens sjette største land. Det er også store avstander, og ønsker du å oppleve flere området på samme tur, anbefales det å fly. Flynettet er heldigvis godt utbygd i landet, og det er hyppige avganger til både små og store byer.

Den beste tiden å reise på, er ofte når vi har vinter her i Norge. Det gjør Australia til en ypperlig destinasjon, når en er lei av kulden. Unntaket er delene i Nord, som har regntid fra oktober til april.

  • Australia er stort. Har du kun få uker til rådighet, plukk deg ut et bestemt område, f.eks øst -eller vestkysten, alt etter hva du vil oppleve.
  • Ønsker du å besøke flere områder, anbefales det å fly. Det er forholdsvis rimelig, og avstandene er store. Det er ikke alltid like spennende å kjøre i flere dager gjennom flatt og lite bebyggede områder.
  • Australia har mange turister, og det er ingen problem med å finne overnattingssteder, ei heller aktiviteter å gjøre. Lokalbefolkningen hjelper deg gjerne. Det er ikke nødvendig å planlegge absolutt alt på forhånd. Ta dagene litt som de kommer, så får du mer ut av ferien. Du kommer garantert til å møte flere andre turister.
  • Landet anses som særdeles trygt, og det er ikke noe problem å reise rundt alene, om en skulle ønske det.
  • 4G er godt utbygd. De fleste overnattingsteder har gratis wifi. Det anbefales å kjøpe et lokalt SIM-kort for billig bruk av data. Dette selges på flyplasser, og på samtlige telebutikker.

Husk å søke om visum på forhånd. Dette kan gjøres på nett, og koster absolutt ingenting. Du får bekreftelse på e-post etter kort tid. Ikke glem å ta turen innom din nærmeste FOREX-filial, for litt påfyll av australske dollar.
God tur!

Få tips om ti spennende attraksjoner lenger nede.

 

  • BESTILL RASKT OG ENKELT
  • Spar på kvitteringen, og du kan veksle tilbake gebyrfritt
  • SLIPP Å LETE ETTER MINIBANK I FERIEN
Person med helgpose

Vill du veta mer om valuta och betalningar i Nederland?

Vi har samlat massa betalningstips om Nederländerna här. Klicka för att läsa mer.