SAMMEN BEKJEMPER VI HVITVASKING

Vi jobber alltid for at din opplevelse hos oss skal være enkel, personlig og effektiv. For å beskytte deg, oss, og samfunnet som helhet, er vi også veldig bevisst på vårt ansvar for å bidra til å bekjempe alvorlig kriminalitet som hvitvasking av penger, terrorfinansiering og ulovlig våpenhandel. Vi vet at de aller fleste av våre kunder har gode intensjoner, men vi stiller alltid de samme spørsmålene til alle for å være på den sikre siden.

Uten din informasjon kan vi ikke bidra

Ifølge lovverket kan vi ikke tilby våre tjenester om vi ikke har tilstrekkelig informasjon. Vi kan derfor bli nødt til å avvise en transaksjon eller henvendelse, om vi ikke kan innhente påkrevd informasjon.

Om du har mottatt et brev fra oss med spørsmål, er du nødt til å svare på disse. Har du mistet brevet, kan det lastes ned som et som et PDF dokument fra denne siden.

HVA VI SPØR OM

Hvis du, f.eks, vil åpne en konto vil vi spørre deg om formålet med kontoen, om du vil bruke den til sparing eller lignende. Om du setter inn penger er vi nødt til å forstå transaksjonen og den kan hende at vi kommer til å spørre deg om hvor pengene kommer fra, og om du vil gjøre lignende innskudd regelmessig.

Id-kontroll

For å kunne bruke bank-tjenester må man ofte kunne dokumentere sin identitet ved å vise oss gyldig pass, førerkort eller annen type godkjent legitimasjon.

Du kan også være nødt til på opplyse om du er en politisk eksponert person, eller om har familiemedlemmer eller nære relasjoner som er faller under denne definisjonen.

Bruk av personlig data

Informasjonen du gir oss, behandles i henhold til den konfidensialitet og taushetsplikt vi som bank er pliktet til å overholde. Vær oppmerksom på at vi aldri vil be deg om personlige koder, passord eller kortnummer.