Taxi in Barcelona Spain

Tip! Bring both cash and card. For bus, taxi and on the beach cash is needed, but in shops and restaurants cards works fine.

Order currency fast and easy online

Save the receipt for free buy-back

Buy currency in advance, no need to search for ATMs

Om Spania

Kommunikasjonene i Spania er godt utbygd. Det finnes mange busselskaper i de store byene, og det er bra med taxier. I Madrid og Barcelona anbefales undergrunnsbanen på grunn av den intensive trafikken over jorden. Kontroller om taksameter blir brukt når du tar taxi. Hvis ikke bør prisen avtales på forhånd.

I Spania kan du prute på markeder og torg på for eksempel klær, mat, krydder, tekstiler med mer. I butikkjeder og på restauranter gjelder faste priser.

Bruk kort i Spania

Vær oppmerksom på hvilke gebyrer som gjelder for bankkortet eller kredittkortet. Ofte tilkommer et valutavekslingspåslag, normalt 0–2 %, og uttaksgebyrer. Vilkårene varierer fra bank til bank og fra kort til kort. En vanlig gebyrfelle er tilbudet fra butikker og minibanker i landet om å bli belastet i norske kroner. Dette er et tilbud du som regel bør takke nei til, siden det kan bli opptil 3–5 % dyrere sammenlignet med å ta ut penger og betale i lokal valuta. Bruk bare kortet ditt på pålitelige steder, og ta bare ut kontanter fra minibanker inne i banklokaler, så minimerer du risikoen for skimming