[No translation for /masterTop/popupintrotext, no]

[No translation for /masterTop/popupgotomobile, no]

[No translation for /masterTop/popupcontinuetowww, no]

Advarsel!

For at du skal kunne anvende alle funksjonene på hjemmesiden vår og ikke være sårbar ovenfor sikkerhetsrisiko, så anbefaler vi at du oppdaterer nettleseren din til en nyere versjon.

Mer informasjon

  1. Skriv ut
  2. Tekst

Handleliste

(- valuta) Sum: - ---
Bestill 
Jeg kjøper Kurs Jeg betaler

Sum: - ---

Tipsguiden

dricks

Det kan være vanskelig å vite når og hvor mye det forventes at man skal gi i tips i ulike deler av verden. I noen land skal du for eksempel ikke vifte med tips eller gi tips direkte i hånden. I andre land er tips sjeldent brukt og kan fremstå som litt ubehagelig. Og hva gjør man når serviceavgiften allerede er innregnet i regningen?

Denne guiden er laget for å hjelpe deg før reisen og for å gjøre det lettere å unngå litt pinlige og ubekvemme situasjoner når det gjelder tips.

Om man tar utgangspunkt i det engelske order ”tip”, så står det for ”To Improve Promptness” noe som er ytterligere en del av tipskulturen. Man betaler ganske enkelt i forveien for å garantere bedre service, noe som forekommer en del i f.eks USA.

Når alt kommer til alt så er du selv som avgjør om det er passende å gi tips eller ikke, men her er noen generelle punkter som kan være bra å ha litt i bakhodet.

  • Hold deg oppdatert på tipskulturen i landet, gjerne via noen som bor der.
  • Å legge igjen for lite tips kan noen ganger være verre enn å ikke gi noe i det hele tatt. Unngå å tømme lommeboka for småveksel. 
  • Gå ut ifra prosentsatser når du legger igjen tips. 
  • Det kan være en god idé å legge igjen litt tips til vaskepersonalet i starten av hotelloppholdet. Det for å oppmuntre de til å gjøre en god jobb.
  • Pass på at du alltid har litt kontanter lett tilgjengelig til situasjoner der det trengs.

 Tipsguiden